Forum

Din Studio

Marknadsföra sin konst

Skapat av: www.galleriella.dinstudio.se, 2014-12-14, 10:03

6 svar • Sida 1 av 1

Skrivet 2014-12-14, 10:03

Hur marknadsför man bäst sin konst? 

(detta är skrivet på forumet, ingen personlig fråga till var och en, utan vem som helst som vill får delta i diskussionen) Flört

Skrivet 2014-12-14, 12:00

En fantastisk möjlighet tror jag skulle vara att många går samman och hyr ett litet utrymme i anslutning till en galleria. Hyran kan vara dyr men är vi många blir det överkomligt. Eftersom det kanske inte ryms så många konstverk av varje konstnär kunde man byta alster varje vecka.

Skrivet 2014-12-15, 10:27

Ja, det skulle vara bra om man hade möjligheten, tyvärr bor jag i fel stad! Flört

Var in och tittade på din sida Sonja, vilka fina saker du gör! Och så ser jag att du härstammar från Österbotten. Där har jag tillbringat många av mina somrar då min mamma även kommer därifrån. Min mormor och morfar har en sommarstuga i Munsala. Jakobstad är en stad jag gillar mycket, brukar åka dit och shoppa! ;)

Skrivet 2014-12-15, 18:07

Skulle också vilja ha tips på hur man gör... Ensam är nog inte stark i det här fallet.

 

 

 

 

 

Skrivet 2014-12-19, 06:46

Min bror är keramiker och målar akvarell och min svägerska målar i olja. De har haft en egen studio under många år men är numera inte lika aktiva. För att nå ut åkte de runt på olika mässor och marknader. Ibland ordnade de visningar tillsammans med andra konstnärer och fick bra respons. Ett tips är att vara aktiv där folk rör sig till exempel på just marknader och mässor. Nu finns ju även facebook där man kan nå ut till många genom att marknadsföra sin sida. Det går även att marknadsföra sin hemsida där och jag har upplevt att jag nått ut till många och fått gäster till vårt pensionat just genom marknadsföring på facebook.

Skrivet 2014-12-19, 08:10

Tack för tipsen! På Facebook har jag en gilla-sida och det är ett bra sätt att nå ut till folk måste jag säga.Glad 

Skrivet 2015-01-26, 21:53

Jag har hittills inte kännt för att marknadsföra mig så aktivt då jag inte har så mycket tid med mer än det jag redan har, men här är något av det som gett mest hos mig.

Jag har tävlat inom min Hobby, det går naturligtvis inte vad gäller alla konstnärliga grenar, men det gick inom tårtdesign. Detta resulterade i flera lokala tidningsartiklar, många beställningar och ett flertal kurser som jag höll både i Danmark och Sverige... förutsättningen är dock att man inte bara tävlar utan också vinner... hmmm.

Jag har genom olika internetsidor som är intresserade av det jag gör gjort mycket reklam med inlagda bilder av det jag gör. Det har gett en del beställningar och en del kurser, men inte lika mycket.

Jag har gått ihop med två andra konstnärer och hyrt en lokal som var billig och lite utanför staden under tre dagar(över helgen), vi kontaktade den lokala tidningen och la egentryckta flyers i lite brevlådor på vägen och sålde faktiskt en hel del då det fanns mycket turism som gillade att titta in.

Har också lagt ut en portfölj på dyr hotell som hade lite med tårtor och bröllop att göra - gav inget överhuvudtaget.

Har via nätet fått ihop en del adresser till blivande brudpar (funkade i mitt fall, svårt att omsätta kanske) och skrivit reklam direkt dit, gav otroligt mycket. Den sommaren hadde jag fullt upp att hinna med. 

Summan av allt är dock... bli känd inom din janger, inom det du gör. Att vinna tävlingar har gett mig en enorm fördel och jag tror inte du kan köpa den sortens reklam, så allt som får folk att uppmärksamma att man är bra inom något är ju den bästa reklamen. Så är det också med mitt egentliga jobb som egen företagare- naturterapeut. Jag har inte gjort mer än trycka upp visitkort och satt upp skyltar för att folk skall hitta till mig, men det räckte. Mun till munmetoden att jag faktiskt får folk att bli friska och det faktum att flera andra terapeuter är mina patienter och jättenöjda och då rekommenderar mig är allt som behövdes för att bygga upp ett fungerande företag inom ett halvår och ta ut en lön som räcker fullt ut för mig. Skaffa dig ett rykte att du är bra. Både på nätet och i hemtrakten.

Resten kommer av sig själv.

6 svar • Sida 1 av 1