Forum

Din Studio

Trivs raskatter bättre än huskatter som innekatt?

Skapat av: www.vistbackakattpensionat.dinstudio.se, 2014-12-21, 14:19

2 svar • Sida 1 av 1

Skrivet 2014-12-21, 14:19

Många frågor oss som har pensionat och har vana av olika sorters raser och personligheter om det är någon skillnad på raskatt och huskatt när det gäller att trivas som innekatt. Vi upplever att raskatter är lite mer tillfreds med att vara innekatt medan många huskatter kanske är mer van att vara ute och gärna är den som är först ut på "balkongen" i våra rum när tillfälle ges. Skriv gärna och berätta hur era katter ras/huskatt förhåller sig till att vara ute- innekatt och om ni märkt någon skillnad just i det fallet. 

Skrivet 2014-12-22, 22:12

Jag tror det är lättare att få raskatter att trivas som innekatter. Huskatter härstammar ofta från stallkatter och liknande som är vana att vara ute och jaga. Därför tror jag jaktinstinkten är starkare hos dessa och att de kan ha svårare att anpassa sig som innekatter.

Vi har fem huskatter som stallkatter. De är även inne i huset men jag tror inte någon av dem skulle trivas som innekatt.

Skrivet 2014-12-25, 08:15

Det har nog även att göra med hur man vänjer katten från början men vissa verkar ha mer vandringslust än vad andra har. Vissa rasekatter som till exempel skogisar som vi har haft har haft stort frihetsbehov medan vi hade en huskatt som inte gick från gården så det är förstås individuellt.

2 svar • Sida 1 av 1